banner

13 Ağustos 2015 Perşembe

3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali





     Nerden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayında Kayseri’de festivaldeydim. Festivali bloğumda paylaşmak için can atıyordum ama yoğunluktan vs. bir türlü yazamadım. Bugüne kısmetmiş :) Burada yazacaklarım bir animasyoncunun gözünden anlatılan kısmı, daha detaylı bilgi edinmek isteyenler festivalin sitesine bakabilir.


8 Mayıs Gala Gecesi

     Öncelikle 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nin bende güzel hatıralar bırakarak sona erdiğini söylemeliyim. En çok aklımda kalanlarsa Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi'nin nazik, ince ruhlu öğrencileri... Bizi çok iyi ağırladılar, keyifli sohbetleri için çok teşekkür ederim. İleride umarım onlarla iş arkadaşı olup güzel projelerde çalışırım. 


Ayrıca başarılı organizasyonları için festival komitesinin diğer üyelerine, tanıştığım, sohbet ettiğim bütün güzel insanlara teşekkür ediyorum. Kayseri'de böyle uluslararası bir festivali binbir emekle ve başarıyla gerçekleştirmeleri çok gurur verici. Festivali, festivaldeki etkinlikleri ve güzel insanları görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. 



     Festival 4 gün sürdü. Bu süre boyunca hem Kayseri ve Talas’ta gezdik, hem de Erciyes Üniversitesi’nde seminerlere katıldık. Ayrıca Filistin Sineması temalı çok güzel filmler gösterildi, onları izleme fırsatı bulduk. Değerli oyuncular ve sinemacılarla tanıştık, bilgi alışverişinde bulunduk. Tabii çok güzel yemekler de yedik, söylemesem olmaz:)

            
             Animasyon ekibi Kayhan Yıldızoğlu ile birlikte

Bende iz bırakanların başında Yaşam Boyu Onur Ödülü verilen oyuncu Kayhan Yıldızoğlu geliyor. Animasyon ekibiyle birlikte çok güzel sohbetler ettik. O da bizimle birlikte olmaktan keyif aldı ki, birkaç akşam yemeğini birlikte geçirdik. Özellikle tek başınalık üzerine yaptığımız sohbet hâlâ aklımda. 


Animasyon Ekibi

Vee değerli jüri arkadaşlarım… Kayseri sizinle bir başka güzeldi:) Cenk Köksal (Kendisiyle ikinci festivalimiz, çok severim), Özgül Gürbüz (İyi ki tanıdım seni, güzel kadın), Kutay Ucun (Espritüel kişilik, renk kattın hayatıma) ve festival arkadaşım Eren Erdoğan (İş arkadaşım, sohbetdaşım, olmazsa olmaz)...

Tüm Kategorilerde Ön Eleme Jürileri

Animasyon kategorisinde ön eleme jürisindeydim. Ben, Kutay ve Melis Bilgin 26 animasyon filmini değerlendirdik. Sonunda 10 finalist belirledik. 
1.Merdivenler – Serdar Çotuk
2.Kök – Osman Çabukçu Önder Menken
3.Durak – Buğra Uğur Sofu
4.Rest – Serdar Koçak
5.Dünyamalı – Vahit Sarıtaş
6.İmtiyaz Muhakemesi- Metin Vatansever
7.Oxygen – Murat Kılıç
8.Salkım Söğüt – Ethem Onur
9.Altın Vuruş – Gökalp Gönen
10.Kafa – Koray Sevindi

Ardından sıra esas jüriye geldi. Orada da Cenk, Özgül ve Eren’in dışında animasyonun ustalarından Fethi Kaba Hocam ve Berat İlk Hocam vardı. Jüri değerlendirmesi sonucunda En İyi Animasyon Film Ödülü yönetmenliğini Gökalp Gönen’in yaptığı “Altın Vuruş”a , Jüri Özel Ödülü yönetmenliğini Metin Vatansever’in yaptığı “İmtiyaz Muhakemesi”ne, Yücel Çakmaklı Özel Ödülü yönetmenliğini Serdar Koçak’ın yaptığı “Rest” filmine verildi. 

Altın Vuruş'un trailer'ı için tıklayınız: https://vimeo.com/122644912 
Altın Vuruş'u Facebook sayfasından takip edebilirsiniz, ne festivallere gidecek daha:) https://www.facebook.com/goldenshotmovie?fref=ts
İmtiyaz Muhakemesi'nin tamamını bu linkten izleyebilirsiniz: 
Rest'in trailer'ı için tıklayınız: https://vimeo.com/124773333


                         Galada Süphan'la (Ortadaki:)

     Mihmandarımız Süphan Eraslan’ı anmasam olmaz. Kendisine teşekkür ederim her şey için… Ayrıca Mustafa Eren, Ebru Bursa, Damla Aslan, Neslihan Demirbaş, Ömer Osman Karasu, Enes Beytullah Bolat, Alper Şahin, Yusuf Avcı, Filiz Sevgi, Tuğba Tuzcuoğlu ve Samet’e de teşekkürler… :) 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder